سوالی داری؟
کارشناسان باتجربه
موسسه حقوقی ثبت فردا
با
مشاوره رایگان
پاسخگوی شما هستند.
ثبت شرکت دانش بنیان با هدف انجام فعالیت هایی در زمینه توسعه اختراعات و تحقیقات علمی توسط نخبگان و افرادی که در زمینه های علمی فعالیت می کنند ، انجام می شود. درواقع این مجموعه ها سعی دارند تا به طراحی و تولید یک کالا یا ایده خاص بپردازند. این را در نظر داشته باشید که درخواست ثبت شرکت دانش بنیان صرفا برای تولید کالا یا عرضه محصولی خاص ارائه نمی-شود، بلکه با توجه به نام این شرکت ها می توانید متوجه شوید که عمده فعالیت اصلی آنها بر پایه تحقیقات علمی است.
در یک تعریف ساده می توان گفت با ثبت شرکت دانش بنیان که معمولا توسط نخبگان علمی و اعضای هیئت علمی دانشگاه انجام می شود، اعضای حاضر در این مجموعه، در راستای پرداختن به فعالیت هایی برای تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات خود عمل می کنند. از همین رو باید به این نکته توجه کرد که ثبت دانش بنیان آسان برای افرادی که ایده و طرح نوآورانه ای در نظر داشته باشند، با ارائه مدارک و پذیرفتن شرایط مختلف قابل انجام خواهد بود. اولین نکته ای که در رابطه با این نوع مجموعه ها باید در نظر داشته باشید، مربوط به این است که شرکت های دانش بنیان به صورت یک قالب مجزا امکان ثبت ندارد، بلکه شما باید در ابتدا یک شرکت تجاری ثبت کرده سپس مجوز شرکت دانش بنیان را کسب کنید.
پیشنهاد مطالعه : راهنمای کامل ثبت شرکت در سال ۱۴۰۲
برای اینکه بتوانید برای تاسیس شرکت دانش بنیان اقدامات لازم را انجام دهید، لازم است که در ابتدا اطلاعاتی در زمینه قوانین شرکت دانش بنیان در اختیار داشته باشید که به 2 دسته عمومی و اختصاصی تقسیم می شود. اگر به دنبال ثبت شرکت در تهران یا دیگر شهرهای کشور هستید باید شرایط عمومی که برای این منظور در نظر گرفته می شود را داشته باشید که شامل موارد زیر است:
این موارد برای تمامی شرکت ها ثابت در نظر گرفته می شود و شرایط اختصاصی نیز با توجه به حوزه فعالیت، متفاوت خواهد بود که برای این منظور می توانید از کارشناسان ثبت فردا کمک بگیرید.
با توجه به اینکه هدف اصلی از تاسیس شرکت های دانش بنیان تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی است باید از فناوری های نوین و پیچیده تری برای انجام این کار استفاده کرد که با حضور افراد متخصص قابل انجام خواهد بود و به عنوان یکی از شرایط مهم در نظر گرفته می شود. تولید کالاهای دانش بنیان نیز دارای شرایطی هستند و باید از سطح فناوری متوسط یا بالا برخوردار باشند، درواقع اگر هدف اصلی از دریافت مجوز دانش بنیان، تولید یک محصول خاص است باید فناوری ساخت به گونه ای در نظر گرفته شود که امکان کپی برداری و جعل آن توسط افراد دیگر امکان پذیر نباشد. از طرفی به این مورد نیز دقت کنید که تا پیش از دریافت مجوز، باید کالای مورد نظر به مرحله تولید رسیده باشد یا اینکه در مراحل نهایی آزمایش قرار بگیرید، درغیر این صورت درخواست ثبت شرکت دانش بنیان پذیرفته نخواهد شد.
مطالعه بیشتر : مزایای ثبت شرکت سهامی خاص چیست؟
ازآنجایی که در ابتدا باید یک شرکت، موسسه یا تعاونی را ثبت کنید، برای طی کردن مراحل حقوقی این کار باید متقاضیان مدارکی را ارائه دهند که به شرح زیر است:
در کنار تمامی مدارکی که باید مطابق با قوانین ارائه شود، بعد از اینکه تاییدیه اولیه انجام شد، نمونه ای از محصول تولیدی نیز به عنوان یکی از مدارک در اختیار سازمان مربوط قرار می گیرد.
مطالعه بیشتر : مدارک، مراحل و هزینه ثبت شرکت مسئولیت محدود
اولین مرحله ای که باید در راستای تاسیس یک مجموعه دانش بنیان انجام دهید، این است که در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری نسبت به ثبت یک شرکت، موسسه تجاری یا تعاونی اقدام کنید. بعد از اینکه تمامی فرایندهای مورد نیاز برای ثبت موسسه را انجام دادید، می توانید برای ثبت آنلاین شرکت دانش بنیان و دریافت مجوز مورد نظر، از طریق معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان اقدام کنید. باید در نظر داشته باشید که قانون حمایت از موسسات و شرکت ها دانش بنیان به طور کلی محصولات و خدماتی را تحت پوشش قرار می دهد که بر پایه یک خلاقیت و نوآوری به مرحله اجرا رسیده باشد. از همین رو برای اینکه تمامی مراحل را به-درستی دنبال کنید می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان موسسه ثبت فردا بهره مند شوید.
زمانی که بخواهید مدارک و اطلاعات خود را در سایت دانش بنیان ثبت کنید به طور معمول هزینه ای از شما دریافت نمی شود اما باید این را در نظر داشته باشید که آماده کردن مدارک نیازمند صرف مبالغی است. به طور کلی انواع مختلفی از شرکت های دانش بنیان درحال حاضر مشغول به فعالیت هستند که بسته به شرایط و مدارک مختلفی که نیاز دارند باید هزینه های متفاوتی را برای این منظور در نظر بگیرند. از همین رو نمی توان مبلغ دقیقی را به عنوان هزینه مورد نیاز برای ثبت شرکت دانش بنیان ارزان یا گران بیان کرد.
انواع شرکت هایی که مجوز دانش بنیان را دریافت می کنند و در حال فعالیت هستند از مزایایی برخوردار می شوند که تعدادی از آنها عبارت اند از:
مطالعه بیشتر : ضرورت و مزایای ثبت شرکت تضامنی چیست؟
شرکت های دانش بنیان به دو نوع دولتی و تجاری دسته بندی می شوند. در صورتی که دانشگاه مالک شرکت باشد و سهم آن بیش از ۵۰% باشد به این نوع از شرکت های دانش بنیان دولتی گفته می شود.
اما اگر فقط اعضای هیئت علمی دانشگاه در شرکت عضو باشند و سهام آن ها کمتر از ۵۰% باشد این نوع را شرکت دانش بنیان تجاری می نامند.
همچنین شرکت های دانش بنیان در یک دسته بندی دیگری نیز قرار می گیرند که به شرح زیر می باشد.
در صورتی که از زمان تاسیس شرکت کمتر از ۳ سال گذشته باشد شرکت های دانش بنیان در دسته ی نوپا قرار می گیرند.
ثبت شرکت دانش بنیان با هدف اجرای یک طرح تحقیقاتی انجام می شود که معمولا افراد نخبه و اعضای هیئت علمی در دانشگاه-ها نسبت به انجام این کار اقدام می کنند. برای این منظور لازم است که شرایط و قوانین لازم را بررسی کنید. مهم ترین مورد این است که در ابتدا باید یک شرکت یا موسسه را مطابق با شرایط عمومی ثبت کنید، سپس برای دریافت مجوز جهت تاسیس شرکت دانش بنیان درخواست دهید. برای انجام مراحل کاری و دریافت مشاوره می توانید از موسسه حقوقی ثبت فردا کمک بگیرید.
بله، برای ثبت شرکت دانش بنیان ابتدا باید یکی از قالبهای شرکت تجاری را ثبت کرده سپس مجوز دانش بنیان را دریافت کنید.
بله، تاییدیه دانش بنیان شرکت ها برای شرکتهای نوپا نوع ۱ و تولیدی نوع ۱ به مدت ۲ سال و برای شرکتهای نوپا نوع ۲ یا تولیدی نوع ۲ به مدت ۳ سال اعتبار دارد
کالا و خدمات ارائه شده برای ثبت شرکت دانش بنیان باید شرایط خاصی داشته باشند ازجمله اینکه سطح فناوری بالا و متوسط به بالا داشته باشند، در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشند و… . برای آگاهی از سایر شرایط لازم میتوانید این مطلب را مطالعه کنید.
حداقل اعضای شرکت دانش بنیان با توجه به قالبی که در آن ثبت میشود، متفاوت است. برای شرکت سهامی خاص حداقل ۳ نفر و برای شرکت با مسئولیت محدود ۲ نفر است.
ارسال دیدگاه
جهت ارسال نظر و دیدگاه خود باید ابتدا وارد سایت شوید. جهت ورود به سایت ورود را کلیک کنید.
سوالی داری؟
کارشناسان باتجربه
موسسه حقوقی ثبت فردا
با
مشاوره رایگان
پاسخگوی شما هستند.