اخذ پروانه کسب

اخذ پروانه کسب

جواز کسب یا پروانه‌ کسب مدرکی است که شما به وسیله آن می‌توانید کسب و کار را برای خود به صورت قانونی راه اندازی نمایید. شما برای راه اندازی هر کسب وکاری یا تاسیس فروشگاه و مغازه برای آن نیاز به گرفتن پروانه کسب دارید که امروزه از آن به نام جواز کسب یا پروانه کسب یاد می‌شود. پس شما برای انجام فعالیت و داشتن هویت در صنف مربوطه وعضویت در اتحادیه و استفاده از مزایای آن نیاز به پروانه کسب دارید و بدون آن نمی‌توانید کار خود را به صورت قانونی شروع کنید.

پروانه کسب چیست و چه کاربردی دارد؟

شما فقط به وسیله ی پروانه کسب می توانید کسب و کار خود را به صورت قانونی استارت بزنید. پس به طور کلی می توان گفت که پروانه کسب در واقع مجوزی است که به افراد اجازه این را می دهد تا کسب و کاری را برای خود راه اندازی کنند و به طور قانونی شروع به فعالیت کنند. به یاد داشته باشید که راه اندازی و شروع کسب و کار بدون دریافت پروانه کسب، غیرقانونی است و در صورتیکه سازمان های ذیربط از جمله شهرداری متوجه این موضوع شوند، این اختیار را دارند تا مغازه یا کارگاه شما را پلمپ کنند.

برای اینکه محل کسب و کار خود را از پلمپ خارج کنید باید جریمه پرداخت کرده و اقدامات لازم برای دریافت پروانه کسب را طی کنید. بنابراین توصیه ما به شما این است که اگر قصد راه اندازی کسب و کاری را دارید، برای جلوگیری از این عواقب، قبل از هر اقدامی، برای دریافت جواز کسب درخواست دهید.

مدت اعتبار پروانه کسب

به عنوان فردی که به دنبال اخذ مجوز کسب است، بهتر است بدانید که این پروانه هم به صورت دائم وجود دارد و هم به صورت موقت؛ مدت اعتباری که مجوز موقت دارد یک سال است و فقط برای یک بار برای شما صادر می شود. بد نیست در این جا اشاره شود که اعتبار مجوزهای کسب بلند مدت حداکثر ۵ ساله است.دقت داشته باشید، همان طور که از اسم این مجوز پیدا است، این مجوز به افراد مختلفی چه به صورت حقیقی و چه حقوقی داده می شود.شما با گرفتن پروانه کسب می توانید به فعالیت اقتصادی یا تولیدی خود بپردازید و شما برای این که بتوانید این کارها را به صورت قانونی انجام دهید، حتماً به این مجوز نیاز دارید و بدون آن با مشکلات متعددی در آینده روبرو خواهید شد.

در واقع درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، بستری اینترنتی تحت مدیریت دبیرخانه «هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌ وکار» است که برای همه کسب وکارهای موجود در کشورمی باشد.

انواع پروانه کسب

شاید تا به حال به این نته توجه نکرده باشید و جایی ذکر نشده باشد اما پروانه کسب نیز دارای انواع مختلفی است که کسب و کارها و مغازه ها در هر دسته از آن قرار میگیرند و صاحبین مشاغل، باید بدانند که انواع آن چیست و این طبقه بندی بر چه اساسی صورت میپذیرد در نهایت بدانند که کسب و کار آنها در کدام یک از این دسته ها قرار خواهد گرفت. از انواع پروانه کسب می توان به جواز کسب توزیعی، تولیدی، فنی و خدمات نام برد که در ادامه به معرفی هر کدام می پردازیم.

جواز کسب خدماتی

مشاغل خدماتی که به جای کالا، به ارائه خدمات می پردازند، باید برای راه اندازی قانونی کسب و کار خود، جواز کسب دریافت کنند. برای مثال آرایشگاه های زنانه و مردانه و کافی نت ها از جمله کسب و کارهای خدماتی هستند که باید جواز کسب را از دسته کسب و کار های خدماتی دریافت کنند.

جواز کسب تولیدی

جواز کسب تولیدی برای کسب و کارهایی که با هدف فعالیت های تولیدی و تهیه محصول شروع به کار می کنند، صادر می شود. برای مثال کسب و کارهای تولیدی شرینی، نان، مواد پلاستیکی، فلزی یا تولیدی پوشاک و مواردی از این دست، برای شروع به کار قانونی باید جواز کسب تولیدی دریافت کنند.

پروانه کسب فنی

پروانه کسب فنی مختص کسب و کارهایی است که با هدف تعمیر وسایل و ابزار فنی یا الکتریکی راه اندازی می شوند. لازم به ذکر است برای دریافت این جواز، باید مدرک فنی و حرفه ای مرتبط با کسب و کار مورد نظر را دریافت کنید. برای مثال مغازه های تاسیساتی، لوله کشی، مکانیکی، جواز کسب تعمیرات ماشین لباسشویی و غیره در گروه جواز کسب فنی قرار می گیرند.

پروانه کسب توزیعی

پروانه کسب توزیعی، برای کسب و کارهایی که اقلام مصرفی را به فروش می رسانند، صادر می شود. برای مثال اگر قصد دارید کسب و کار خود را در زمینه فروش پوشاک، یا لوازم آرایش راه اندازی کنید، باید جواز کسب توضیعی دریافت نمایید.

اخذ پروانه کسب

مزایای دریافت پروانه کسب چیست؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که اصلاً چرا باید این جواز را دریافت کنیم و داشتن این جواز چه سودی می تواند برای ما داشته باشد و مزایای دریافت جواز کسب چیست. از این رو با ادامه مطلب همراه ما باشید چرا که مزیت های این جواز را برای شما شرح داده ایم.
از دیگر مزیت هایی که شما به واسطه اخذ مجوز کسب می توانید از آن بهره مند شوید، این است که می توانید به وسیله این مجوز به راحتی برای محصولات و نوع فعالیت که انجام می دهید ثبت برند و علامت تجاری را انجام دهید و نام خود را بر سر زبان ها بیندازید. پس اگر فردی هستید که قصد پیشرفت دارد و می خواهد در کسب و کار خودش حرفی برای گفتن داشته باشد پس از گرفتن مجوز کسب می تواند بر روی برندسازی خود تمرکز کنید و فروش خود را به بیشترین مقدار ممکن برسانید.

امروزه همه ما دیده ایم که چقدر شرکت ها و کسب و کارهای مختلفی بوده اند که سعی داشتند و دارند تا محصولات کسب و کار خود را در نمایشگاه های داخلی و خارجی به نمایش بگذارند. این نمایشگاه ها می توانند تأثیر بسیار زیادی در شناخته شدن محصولات یا کسب و کار شما داشته باشند که نتیجه ی سود بسیار زیادی است که می توانید به واسطه این نمایشگاه ها به دست آورید؛

اما آیا می دانید که شما برای شرکت در این نمایشگاه ها نیاز به اخذ پروانه کسب دارید؟
به همین دلیل است که ما به شما پیشنهاد می کنیم، اگر قصد شرکت در این نمایشگاه های داخلی یا خارجی را دارید، دریافت جواز کسب را در اولویت برنامه خود بگذارید.

شرایط گرفتن پروانه کسب

برای این که بتوانید به راحتی به اخذ جواز کسب بپردازید، لازم است تا یک سری شرایط را مدنظر قرار دهید که در ادامه برای شما شرایط گرفتن جواز کسب را شرح خواهیم داد:

یکی از شرایط اصلی برای دریافت جواز کسب مشاغلی که مستلزم داشتن مهارت های فنی خاصی هستند، دریافت مدرک فنی و حرفه ای مرتبط با آن کسب و کار است. برای مثال برای دریافت جواز کسب مشاغلی که فعالیت آنها نیازمند تخصص است مانند تعمیرات حتماً باید مدرک فنی و حرفه ای مرتبط داشته باشید. اما برای دریافت جواز کسب مشاغلی مانند موبایل فروشی یا مغازه های فروش پوشاک نیازی به ارائه مدرک فنی وحرفه ای ندارند.
ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی یا معمولی (دارای اعتبار زمانی) یا دیگر عقود ناقله (سرقفلی، هبه، وصیت تملیکی، صلح در مقام بیع یا اجاره) و همچنین ارائه قراردادهای منعقده که بین متقاضی و افراد حقیقی و حقوقی (دولتی و غیر دولتی) رد و بدل می شود، اجباری است. لازم به ذکر است که طبق آیین نامه اجرایی ماده ۱۲ قانون نظام صنفی، در صورتی که فردی قصد داشته باشد یک واحد صنفی ایجاد کند بایستی پیش از سپردن هرگونه تعهدی مبنی بر اجاره یا خرید مکانی به جهت فعالیت، باید برای گرفتن جواز کسب به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه کند و در آن جا درخواست کتبی خود را ارائه دهد.
برخی دیگر از شرایط مورد نیاز: داشتن حداقل متراژ فضا، داشتن حداقل ۱۸ سال سن، داشتن فضای کاری با شرایط محیط اعم از بهداشت محیط، ایمنی محیط، نصب دوربین های مداربسته، داشتن حفاظ برای درب ورودی، دارا بودن فضای آشپز خانه، سرویس بهداشتی و نیاز به داشتن تاییدیه ها

همچنین بد نیست در این جا به این نکته اشاره شود که برای بعضی از مشاغل خاص، نیاز است تا یک سری مدارک ارائه شود تا نشان دهد شما برای دریافت مجوز کسب آن شغل صلاحیت فنی لازم را دارید و می توانید به خوبی از عهده و مسئولیت آن کار بر بیایید.

شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

یکی از قانونی که در شرایط کنونی کشور حاکم است، این که خانم ها در برخی از مشاغل به تنهای نمیتوانند اقدام به دریافت جواز کسب کنند، متاسفانه این مشاغل بر اساس ارتباط میزان ارتباط آنها با جامعه، سختی کار، حساسیت کار، مشاغل فنی و تعریف و انتخاب شده اند. به عنوان مثال در شغل تولید پوشاک ها یک خانم نمیتواند به تنهایی اقدام به دریافت مجوز نماید حتما باید یک شخص مذکر به عنوان مباشر معرفی کند. برخی از این مشاغل از جمله: املاک، رستوران، تبلیغات، فروش لوازم یدکی و غیره.

و باید به این نکته توجه در برخی از مشاغل مردانه اصلا امکان ارائه پروانه کسب به خانم ها وجود ندارد برخی از مشاغل از جمله: آرایشگاه های مردانه، سفره خانه، تعمیرگاه خودرو، تولیدی های خاص، کارگاه طلاسازی، خدمات تاسیسات برقی ساختمان، خدمات عمرانی، مصالح ساختمانی، عمده فروشی آهن پروفیل و ضایعات و این موارد برخی از حوزه های ممنوعه برای خانم ها میباشد.

متراژ مغازه برای دریافت پروانه کسب

یکی از اصلی ترین و قانون اولیه برای دریافت جواز کسب برای مغازه های مختلف و مشاغل داشتن حداقل فضای اداری و یا تجاری برای شروع کسب و کار است، در قانون اتحادیه ها و درگاه ملی مجوز های ایران آمده که هر کسب و کاری باید متناسب با نوع فعالیت خود دارای حداقل فضایی باشد تا بتوان به راحتی در آن ارائه خدمات یا خرید و فروش کالا کرد، تا به راحتی پاسخگوی نیاز مشتریان آن کسب و کار باشد. در جدول زیر به حداقل متراژ مورد نیاز برای برخی از مشاغل پر تقاضا میپردازیم:

  • آرایشگاه زنانه در تهران: ۱۲ متر برای هر رسته شغلی
  • آرایشگاه مردانه در تهران: ۹ متر برای هر رسته
  • خرده فروشی پوشاک مردانه در تهران: ۱۲ متر
  • مشاورین املاک در تهران: ۱۲ متر
  • خرده فروشی محصولات لبنی: ۱۵ متر

مراحل گرفتن پروانه کسب

مراحل گرفتن جواز کسب در سراسر کشور یکسان است و نیاز می باشد تا شما یک سری مراحل را انجام دهید که در ادامه این مراحل را به صورت قدم به قدم برایتان شرح داده ایم:

اولین کار ارائه یک درخواست کتبی مبنی بر دریافت مجوز کسب است
به ثبت رساندن درخواست و ارائه رسید به متقاضی دریافت جواز کسب از افراد ذی صلاح
بازدید کمیسیون بازرسی اتحادیه از محل کار و ارائه گزارش به جهت اخذ مجوز کسب
بررسی درخواست فرد متقاضی در جلسه هیئت مدیره و ارائه دادن پاسخ کتبی به متقاضی دریافت مجوز کسب

مدارک لازم برای پروانه کسب

برای این که بتوانید به اخذ مجوز کسب بپردازید نیاز است که مدارک لازم برای جواز کسب را تهیه کنید. جمع آوری و مرتب کردن این اطلاعات و مدارک پیش از آن که شما استارت کار برای دریافت مجوز را بزنید، می تواند به شما کمک شایانی در سرعت بخشیدن به کارهایتان کند.

  • سند مالکیت به نام متقاضی
  • اجاره نامه رسمی به نام متقاضی
  • اجاره نامه عادی(با اخذ تعهد محضری) به نام متقاضی
  • مبایعه نامه به نام متقاضی
  • حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره
  • قرارداد اجاره محل کسب با ادارات و سازمان های دولتی، نهادها، شهرداری، شرکت های تعاونی مسکن و شرکت های خاص صنفی، شرکت های تحت پوشش سازمان های دولتی و نهادها
  • باید تابعیت ایرانی داشته باشید و البته لازم به ذکر است که افراد اتباع خارجی نیز می توانند به گرفتن جواز کسب بپردازند، اما برای دریافت این مجوز باید پروانه کار معتبر از وزارت کار و همچنین مجوز اقامت از وزارت کشور را نزد خود داشته باشند.
  • برای تعیین وضعیت ملکی واحد صنفی مدارکی را ارائه دهید که از این مدارک می توان به سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی به نام متقاضی، مبایعه نامه به نام متقاضی، قرارداد اجاره محل کسب با ادارات و سازمان های دولتی، نهادها، شرکت های تحت پوشش سازمان های دولتی، رسید پرداخت اجاره بهای معتبر، حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم سند اجاره اشاره کرد.
  • از دیگر مدارک مورد نیاز به جهت اخذ پروانه کسب، ارائه گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم، گواهی اشتغال به تحصیل و همچنین دفترچه اعزام به خدمت بدون این که مهر غیبت بر روی آن خورده باشد و یا معافیت پزشکی است.
  • داشتن مدرکی مبنی بر عدم سو پیشینه
  • ارائه تست اعتیاد و گواهی عدم اعتیاد شما به مواد مخدر
  • لازم است تا آخرین مدرک تحصیلی خود را ارائه دهید؛ بد نیست در این جا به این موضوع اشاره شود که برای افراد بالای ۵۰ سال، این افراد می توانند گواهی پایان تحصیلات ابتدایی را ارائه دهند و یا مدارک مربوط به داشتن سواد خواندن و نوشتن.
  • برای شغل ها و صنف هایی که مربوط به مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی می شود باید مدرکی مبنی بر گواهی صلاحیت بهداشتی آن ها را ارائه دهید.
  • ارائه مدارکی که نشان دهد پرونده متقاضی یا پرداخت اوراق مالیاتی آن تشکیل شده است.
  • به همراه داشتن ۱۲ قطعه عکس به علاوه سایر مدارک شخصی همچون کپی شناسنامه و کارت ملی؛ لازم به ذکر است که افراد تابع خارجه به جای کپی شناسنامه بایستی کپی تصویر گذرنامه خود را ارائه دهند.
  • رسید پرداخت اجاره بهای معتبر
  • کد اقتصادی
مراحل گرفتن پروانه کسب

میزان اعتبار پروانه کسب و تمدید اعتبار آن

همان طور که کمی بالاتر خدمتتان عرض کردیم ما دو نوع جواز داریم که عبارت اند از: پروانه کسب موقت و جواز کسب دائمی. مدت اعتبار این جواز موقت که فقط برای یک بار صادر می شود یک ساله است و همان طور که گفته شد فقط و فقط برای یک بار برای فرد متقاضی صادر می شود در صورتی که مدت اعتبار آن دائم ۵ ساله است و شما پس از گذشت سال از گرفتن مجوز کسب باز هم آن را تمدید کنید.

هزینه گرفتن پروانه کسب

همان طور که می دانید دریافت هرگونه مجوزی از سوی دولت برای ما ممکن است هزینه هایی را به همراه داشته باشد که اخذ جواز کسب نیز از این قاعده مستثنی نیست. گرفتن جواز کسب برای ما ایرانیان می تواند حداقل ۲ میلیون تومان هزینه داشته باشد. به طور کلی باید بدانید که برای دریافت جواز کسب نمیتوان عدد دقیقی را به عنوان هزینه در نظر گرفت و هزینه ی مربوطه بسته به صنفی که می خواهید در آن فعالیت داشته باشید می تواند متفاوت باشد، حداکثر هزینه ای که ممکن است گرفتن پروانه کسب داشته باشد، برای هر صنف و کسب و کار متفاوت است.

هزینه بازرسی مکان

هر مکانی باید دارای ظرایط و ضوابت خاصی مانند: داشتن قفل و حفاظ برای امنیت، داشتن دوربین مداربسته و و یک بازرس برای تایید این موارد باید به محیط مراجعه و شرایط مکان را تایید کند.

هزینه بازرسی بهداشت

برای حوزه های تولید و توضیع مواد غذایی و همچنین حوزه هایی که اقدام به ارائه خدمات بهداشتی مینمایند نیاز به بازرسی بهداشت و پرداخت هزینه آن دارند.

هزینه عضویت سالیانه

مبلغی سالیانه برای تمدید عضویت سالیانه جواز کسب باید پرداخت شود.

هزینه صدور کارت و گواهی

مبلغی جهت صادر شدن کارت و گواهی جواز کسب باید پرداخت گردد.

هزینه دوره آموزشی احکام کسب و کار و تجارت

مبلغی بابت دوره های آموزشی احکام کسب و کار ها گرفته می شود.

گرفتن پروانه کسب در ایران

همان طور که گفتیم، ساده ترین تعریفی که می توان برای مجوز کسب ارائه داد این است که این مجوز در واقع نوعی گواهی است که به شما اجازه می دهد تا با صورت قانونی و رسمی به ایجاد یک واحد صنفی بپردازید و کسب و کار خود را به شکل قانونی شروع کنید.

نکته ای که مهم است بدانید: خانم ها به صورت مستقل نمی توانند برای اخذ جواز کسب در برخی از مشاغل از مانند جواز کسب مشاورین املاک، کافی نت ها، سوپر مارکت و تاسیساتی و درخواست دهند. در صورتیکه خانم هستید، باید شخص مذکری را در جایگاه مباشر معرفی کرده و اعلام کنید که این فرد از طرف شما، نمایندگی تأسیس و رسیدگی به امور کسب کار را بر عهده دارد. اما به خاطر داشته باشید که در نهایت، جواز کسب به نام شما صادر خواهد شد، نه مباشر شما.

شما با اخذ جواز کسب در تهران، تبریز، اصفهان، شیراز، مشهد، کرج و می توانید کسب و کار خود را گسترش دهید و از این طریق منابع مالی بسیار خوبی را برای خود فراهم کنید؛ بد نیست در این جا به این نکته اشاره شود که قوانین اخذ جواز کسب تهران با قوانین اخذ جواز کسب کرج، شیراز و تفاوتی ندارد و شما برای دریافت آن در هر شهری از ایران بایستی همان مراحلی را طی کنید که کمی بالاتر شما را با آن ها آشنا کردیم.
مطابق قانون، هر شخص (چه حقیقی و چه حقوقی) اگر بدون دریافت مجوز کسب شروع به فعالیت کند، در واقع تخلف انجام داده است و مطابق قانون مجازاتی برای چنین افرادی در نظر گرفته شده است. پس از این که آن محل تعطیل می شود فردی که این خطا را انجام داده است محکوم به مجازات هایی (از جریمه نقدی تا محکومیت های کیفری) می شود.

جواز کسب در ایران

بد نیست در این جا کمی در رابطه با ابطال مجوز کسب هم صحبت کنیم. در رابطه با ابطال جواز کسب بنا به دلایل مختلف باید بدانید که علاوه بر دادگاه ها که معمولاً کار رسیدگی به امور کیفری و همچنین ابطال جواز کسب را برعهده دارند، سازمان تعزیرات حکومتی و همچنین اداره اماکن نیروی انتظامی هم می تواند به ابطال جواز کسب بپردازد.

سامانه نوین اصناف novin.iranianasnaf.ir، عنوان سامانه ایاست که جهت تسریع امور و صدور الکترونیکی پروانه کسب و پیگیری آن، راه اندازی شده و این امور، با ثبت نام و ورود به سایت سامانه، از طریق آدرس مذکور و با وارد کردن کد ملی، شماره همراه و رمز عبور تعیین شده هنگام ثبت نام، میسر است.

پروانه کسب مغازه

جواز کسب مغازه در واقع مجوزی برای شروع فعالیت قانونی هر کسب و کار حقیقی و یا حقوقی میباشد که در انواع کوتاه مدت و دائمی به اشخاص اعطا میگردد. هر کسب و کار و مغازه ای که اقدام به خرید و فروش کالا و خدمات میکند باید اقدام به دریافت جواز کسب مغازه، از جمله: سوپرمارکت، الکتریکی، تاسیساتی، خواربار فروشی، موبایل، پروتئین و مرغ فروشی و نمایند.

لازم به ذکر است که کسب و کارهایی که اقدام به دریافت این پروانه نمیکنند، شروع فعالیت آنها در مکان های ادرای و یا تجاری غیرقانونی قلمداد شده و شهرداری بصورت مستقیم از ادامه فعالیت این نوع از کسب و کارها و مغازه ها جلوگیری میکند. همچنین در صورتی که شما نیاز به دریافت مجوز های دیگر برای کسب و کار خود داشته باشید به این پروانه نیاز دارید.
برخی دیگر از کسب و کارهایی که تامین کالای آنها کار راحتی نیست و مغازه هایی که کالا های آن که مستقیما توسط سازمان های دولتی کالا برای عرضه به بازار تامین می گردد مانند: داروخانه ها، مواد پروتئینی، تجهیزات و ملزومات پزشکی، محصولات پتروشیمی و شیمیایی و برای تامین کالا و عرضه آن باید پروانه خود ارائه کنند، در غیر این صورت کالایی برای عرضه و فروش به این نوع کسب و کارها قرار داده نخواهد شد.

کسب و کارهایی که باید برای گرفتن پروانه کسب اقدام نمایند

در این مقاله درباره اخذ جواز کسب صحبت کردیم، اینکه مراحل گرفتن جواز کسب چگونه است و مدارک لازم برای جواز کسب چیست. برای برخی از مردم ممکن است این سؤال پیش بیاید که چه افرادی می توانند به گرفتن جواز کسب بپردازند و چه مشاغلی لازم است تا این جواز را اخذ کنند. در پاسخ به این سؤال بایستی گفت که تقریباً تمامی شغل هایی که می خواهند در کشور ایران به صورت قانونی فعالیت کنند نیاز دارند تا به دریافت پروانه کسب بپردازید. پس شما می توانید برای اخذ جواز کسب آرایشگاه، پوشاک، فروشگاه اینترنتی، خیاطی، املاک، کافی نت و هیچ محدودیتی ندارید می توانید اقدام به دریافت این جواز و یا جهت دریافت جواز تاسیس در هر زمانی که خواستید، کنید.

  • انتخاب مباشر برای صاحبان پروانه
  • صاحبان پروانه کسب می توانند جهت اداره واحد صنفی خود اقدام به معرفی مباشر کنند.
  • صاحب پروانه کسب و مباشر هر دو موطف به رعایت وظایف قانونی هستند.
  • صاحب پروانه کسب می تواند اقدام به عزل و یا تغییر مباشر کند.
  • صدور کارت مباشرت مستلزم عقد قراردادی بین فرد صنفی و مباشر است.
  • دبیرخانه هیئت عالی نظارت نسبت به تهیه فرم کارت مباشرت اقدام می کند.
  • شکایت به رد درخواست پروانه
  • در صورتی که متقاضی پروانه کسب معترض به رد درخواست خود باشد پس از وصول نظر کتبی اتحادیه می تواند:
  • ظرف مدت ده روز اعتراض خود را به کمیسیون نظارت مربوطه تسلیم نماید.
  • کمیسیون نظارت موظف است ظرف مدت یک ماه نظر خود را اعلام دارد. نظر کمیسیون نظارت در این مورد قطعی است.
  • در صورتی که اتحادیه در مدت مقرره پاسخ ندهد متقاضی می تواند اعتراض خود را به کمیسیون نظارت تسلیم کند.

فروش پروانه کسب

خرید و فروش پروانه کسب ممنوع است. در صورت خواستن انتقال اتحادیه باید با رعایت مقررات مربوطه پروانه منتقل کننده را باطل و پروانه جدید به نام منتقل الیه در صورت واجد بودن شرایط لازم صادر کند.

آیا افراد دارای سوء پیشینه مجاز به دریافت پروانه کسب هستند؟

ارائه گواهی عدم داشتن سوء پیشینه الزامی می باشد و افراد دارای سابقه کیفری و یا حقوقی، مجاز به دریافت پروانه کسب نیستند.

فروش جواز کسب

جمع بندی

برای جمع بندی در مورد اخذ پروانه کسب باید بگوییم که این مجوز یکی از مدارک بسیار مهم و اساسی در راه اندازی انواع کسب و کار ها می باشد. افرادی که می خواهند برای دریافت این مجوز اقدام کنند باید شرایطی داشته باشند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • حداقل ۱۸ سال داشته باشند.
  • بر اساس قوانین تعیین شده، حداقل فضای لازم برای شروع کسب و کار را داشته باشند.
  • محیط کاری باید دارای سرویس بهداشتی باشد و سایر اصول بهداشتی در آن رعایت شود.
  • محیط کاری باید کاملا امن باشد و به دوربین مدار بسته و یا درب ورودی حفاظ مجهز شده باشد.

سوالات متداول جواز پروانه کسب

مدارک مورد نیاز برای پروانه کسب (جواز کسب) چیست؟

  • داشتن کد اقتصادی
  • داشتن اجاره نامه یا سند مالکیت برای محل معرفی شده
  • مدارک هویتی شخص یا در صورت حقوقی بودن مدارک ثبتی به همراه مدارک مدیر عامل

اجاره نامه باید برای پروانه کسب (جواز کسب) هولوگرام داشته باشد؟

خیر داشتن اجاره نامه تنظیم شده در املاک کفایت می کند، فقط باید زمان اجاره تمام نشده باشد.

زمان دریافت پروانه کسب (جواز کسب) چقدر است؟

معمولا بین 3 هفته تا یک ماه زمان لازم است.

آیا آزمون اصناف برای پروانه کسب (جوازکسب) لازم است؟

بله مدرک آزمون اصناف برای اخذ جواز اجباری است.